عمارت آصف سنندج
این فایل به صورت پاورپوینت و شامل ۲۸ اسلاید می باشد.
گوشه ای از مطلب:
سنندج مرکز استان کردستان ایران است. این شهر همچنین مرکز شهرستان سنندج در این استان نیز می باشد. این شهر قریه ای بوده است از قرا» کردستان و به “سینه” و “سنه” مشهور بود. بخاطر قلعه ای که خاندان اردلان در آنجا بنا کردند به “سنه دژ” یا سنندج معروف شد.شهر سنندج در موقعیت چهارده درجه و سی و پنج دقیقه عرض شمالی و چهل و هفت درجه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ است. شهرستان سنندج به مساحت پنج هزارو بیست کیلومتر مربع از شمال به میا ندوآب، از جنوب به کرمانشاه، از مغرب به مریوان و از شرق به قروه و بیجار محدود می شود.
این مجموعه ی بزرگ قریب به چهارهزارمترمربع عرصه واعیانی داردودرزمره ی خانه ی اعیانی مسکونی موردتوجه درمعماری مسکن محسوب می گردد.عمارت آصف به شماره ۱۸۲۲درفهرست آثارملی به ثبت رسیده است واکنون درتملک اداره ی میراث فرهنگی استان کردستان قراردارد.
این سردردرسال های ۱۳۱۳-۱۳۱۲شمسی ساخته شده است.ظاهرا”تاپیش ازاحداث این سردرکوچه ای تنگ راه ورودی به عمارت بودوازاین روآن راکوچه ی باریکه می خواندند.بااحداث خیابان بخشی ازاین سردرتخریب وسردرجدیدبه جای آن ساخته شد.سردردارای پلان نیم هشت ومتاثرازبناهای مشیردیوان وعمارت ملالطف الله شیخ الاسلام است.بااین تفاوت که انحنای بیشتری درزوایاواضلاع وحرکت فوق العاده ای درنماباایجادستون نما.طاق نماوحرکت های نیم دایره ای آن دیده می شود.این سردربانمای آجری زیبایی توسط استادعباس زمانی کردستانی وباهمکاری استادعسگرموسوی کردستانی تزئین شده است.
حمام دارای تزیینات آهک بری است که طی چند سال گذشته با سیمان روی آنها پوشانده شده است. حمام ، بسیار بزرگ و کف سازی های آن سنگی است و افزون بر آن، از آجر، سنگ و ملات آهک استفاده شده است. ستون های سنگی قطوری در داخل حمام سرد و گرم دیده می شود. در مجموع ، ترکیب و قرارگیری فضا نشان گر ذوق و سلیقه بالای معمار است.
این فایل شامل:
مقدمه