فرهنگسرای فرشچیان
این فایل به صورت پاورپوینت و شامل 59 اسلاید می باشد و قابل ویرایش است.
گوشه ای از مطلب :
این بنا در خیابان توحید اصفهان مجاور زاینده رود واقع می باشد و توسط فرهاد احمدی در سال 67 طراحی شده ولی بدلایلی در سال 85 به بهره برداری رسیده!
سبک این بنا الهام گرفته از معماری سنتی ایران و روم باستان است. در طرح مرکز فرهنگی سینمایی ناگفته ها و عجایب رازآلود هم زمان با فرو بردن بیننده در تجربه ای ناخودآگاه آشکار می شوند. آن جا که به زیباترین وجه معماری سنتی ایران یعنی توجه به چهار عنصر نور، باد، آب، خاک و تفکر دیرینه و اسطوره یی فرهنگ ایرانی پرداخته می شود. این جریان نیرومند فکری ریشه در تفکرات فیلسوف بزرگ سهروردی و فلسفه اشراق دارد.در این میان آب نوع مادی عنصری است که می تواند با نور ترکیب شود و از آنجا که توانایی عبور نور و روشنایی را از خود دارد به عنصری مقدس تبدیل شده است. آب و نور به مثابه عناصر هویت بخش با یکدیگر ترکیب می شوند و بنیان فضایی زیبایی در معماری را پایه ریزی می کنند که حوض خانه نام دارد. در واقع حوض خانه معبدی مهری است مربوط به آناهیتا و مهر و تمام هنر معمار سنتی ترکیب آب و نور در این فضاست. این تدبیر نیز هوشمندانه در طراحی فضاهای داخلی مجموعه به کار گرفته شده است و موجب رساندن نور به فضاهایی که در زیر سطح زمین جای گرفته اند از قبیل رستوران و گالری ها می شود.
فضای هشت ضلعی مرکزی علاوه بر اینکه از نظر محل قرارگیری در مرکز پروژه قرار دارد به نوعی نقطه شروع حرکت بازدیدکننده و کاربران مجموعه نیز هست. هندسه قوی، حضور آب و ترکیب شدن آن با نوری که از پل های شفافی که به این فضا ختم می شود و گذر می کند فضایی مشابه سربینه حمام های سنتی ایجاد می کند که آنها نیز خود مرکز رویدادها و اتفاقات مهم اجتماعی بوده اند.
این فایل شامل :